|  | 

Zdrowie

Jak pomaga Kod Kolorów

Jak pomaga Kod Kolorów

Jeśli masz nadmiar tkanki tłuszczowej, najłatwiejszą rzeczą, jaką mo­żesz zrobić, by stracić zbędny tłuszcz i równocześnie poprawić stan zdrowia, jest stosowanie Kodu Kolorów oraz spożywanie właściwej ilości białka i kalorii. Kod Kolorów ograniczy całkowitą liczbę kalorii w zdrowy sposób.

Korzyści płynące z Kodu Kolorów były ostatnio obserwowane w pew­nym mieście w Finlandii w Północnej Karelii, gdzie ludzie umiera­li często na choroby serca. Mieszkańcy powiedzieli burmistrzowi, że musi coś zrobić. Obmyślono plan obejmujący korzystanie ze ścieżek rowerowych i inne elementy zachęcające do zdrowego trybu życia. Jeśli chodzi o odżywianie, przyjęto jedną prostą strategię – zwiększyć spożycie owoców i warzyw. Gdy ktokolwiek w mieście zamawiał posiłek w restauracji, płacił za danie, ale wszystkie warzywa i owoce, jakie mógł zjeść, były za darmo. Masa ciała, cholesterol, trójglicerydy i inne wskaźniki związane z odżywianiem poprawiły się. Zatem Kod Kolorów jest nie tylko wspaniałą strategią dla pojedynczych osób, ale także strategią zdrowia publicznego.

jak-pomaga-kod-kolorow

ABOUT THE AUTHOR

Podobne wpisy:

  • Chirurgia weterynaryjna

    Chirurgia weterynaryjna

    Chirurgia weterynaryjna jest dziedziną medycyny weterynaryjnej, która zajmuje się leczeniem chorób i urazów zwierząt za pomocą procedur operacyjnych. Chirurgia weterynaryjna odgrywa kluczową rolę w zapewnieniu zdrowia i dobrostanu zwierząt, a także w pomocy właścicielom w dbaniu o swoje pupile. Podobnie jak w chirurgii ludzkiej, chirurgia weterynaryjna obejmuje wiele dziedzin specjalizacji, takich jak chirurgia tkanek miękkich,

  • Jak warzywa i owoce chronią twoje DNA

    Jak warzywa i owoce chronią twoje DNA

    Jak warzywa i owoce chronią twoje DNA Owoce i warzywa chronią twoje DNA, przeciwdziałając procesom za­palnym opisanym powyżej. Stosując dietę opartą na owocach i wa­rzywach, obniżysz zarówno całkowite spożycie tłuszczów i tłuszczów wielonienasyconych, jak i cukrów rafinowanych. Wzrośnie także spożycie ochronnych substancji przeciwutleniających i przeciwzapal­nych, pochodzących z różnych, kolorowych warzyw i owoców, które zjadasz. W